11 nejhorších lidí, se kterými můžete pracovat

Kolegy v práci si bohužel nemůžete vybírat...

11 nejhorších lidí, se kterými můžete pracovat
 

Ať už pracujete kdekoli nebo jak dlouho, určitě jste se setkali s nepříjemnými členy týmu - ať už je to tím, že jsou mírně otravní, nebo přímo nesnesitelní.

Zde je 11 nejhorších lidí, se kterými můžete pracovat (a pravděpodobně pracujete):

1.

Flákač

Vyznačují se: jedinečným talentem nic nedělat (ale tvářit se, že něco dělají).

Nejčastěji se vyskytují: předstírají, že mluví o práci, mají desátou přestávku za den nebo hrají hry na telefonu na záchodě.

2.

Podlézání

Charakterizuje je: jejich bezostyšná snaha přesvědčit šéfa, aby je postavil nad všechny ostatní. Obzvlášť zdatní jsou také v tom, aby to vypadalo, že všechno byl jejich nápad.

Kde je uvidíte: při "škádlení" s vedoucími pracovníky, při zvedání palce nahoru nebo při vyznávání své samozvané velikosti (v těsné blízkosti svého šéfa).

3.

Drbna

Charakterizuje je: jejich znalost všeho a všech. Ať už jde o kancelářský románek, podezřelou aféru nebo něčí vyhazov, drbna je vždy první, kdo z toho udělá hru čínské šeptandy.

Nejčastěji se vyskytují: u chladicího boxu, kde začínají konverzaci slovy "slyšel jsi...?" nebo zametají stopy náhlými změnami tématu.

4.

Přehnané sdílení

Vyznačuje se: nezadržitelnou potřebou vytahovat každý aspekt svého osobního života. Trávit s nimi čas je téměř jako živě vysílat deník někoho jiného; je vám to úplně jedno, ale zároveň nemůžete přestat poslouchat.

Nejčastěji se setkáte s tím, že: sdílejí intimní detaily ze svého života, ptají se ostatních, jak vylepšit svůj profil na online seznamce, nebo pláčou.

5.

Horká hlava

Vyznačují se: neschopností řešit cokoli v klidu. Jsou to neřízené střely; nepředvídatelní, vzteklí a málokdy je vidíme bez červeného obličeje - což znamená, že práce po jejich boku je lehce děsivá.

Nejčastěji se s nimi setkáte, když: křičí, řvou, nadávají nebo vzteky divoce mávají rukama.

6.

Mikromanažer

Vyznačuje se: neustálou potřebou zasahovat do každého úkolu, který vám zadá. Bez ohledu na to, jak jste kompetentní, mikromanažer převezme kontrolu - a donutí vás přemýšlet, proč vás o to vůbec požádal.

Nejčastěji se vyskytuje: všude.

7.

Stěžovatel

Vyznačuje se: sklonem k ventilaci/nářkům/smutku. Stěžovateli jsou cizí světlé stránky, houpačky a světlé stránky - mnohem radši mluví o dešti, o tom, jak je unavený, o svém pracovním vytížení nebo o tom, jak mu Tim z Účtárny ukradl hrnek.

Nejčastěji se setkáváme s tím, že upozorňují na problémy, ptají se, kdy už budou moci jít domů, nebo si stěžují na (zde vložte libovolné téma).

8.

Přepracovaný člověk

Charakterizuje je: rozčilený výraz a vystresované chování - které zoufale maskují nucenými úsměvy a velkým množstvím vysoce naskládaných papírů. Zjevně si ukousli větší sousto, než dokážou rozkousat, ale často se používají jako důkaz, že byste mohli "pracovat tvrději".

Nejčastěji se s nimi setkáváme: v práci, při práci z domova, na dovolené, při práci ve spánku... už chápete.

9.

Mluvka

Vyznačuje se: schopností převálcovat jakoukoli schůzku, rozhovor nebo prezentaci zvukem vlastního hlasu. Co je na tom nejhorší? Nikdy nemají ve skutečnosti nic dobrého na srdci.

Nejčastěji se vyskytují: přerušování lidí, špatné vtipy nebo mluvení o sobě.

10.

Antagonista

Vyznačují se tím, že rádi poukazují na nedostatky všech. Antagonista tráví většinu dne hledáním problémů a má radost (na úkor ostatních), když je najde.

Nejčastěji se s ním setkáte, když: dělá z komára velblouda nebo opakovaně prohlašuje, že "musí být krutý, aby byl hodný".

11.

Udavač

Vyznačuje se: mazanými pokusy shodit do toho své kolegy. Zavolali jste si, že jste nemocní s vyvrtnutým kotníkem? Práskač ukáže vašemu nadřízenému video, na kterém ještě týž den skáčete hvězdicové skoky. Díky za nic, Tome...

Nejčastěji se vyskytuje: Odposlouchávání rozhovorů, maskování výroků otázkami nebo procházení sociálních médií za účelem hledání stop.